WAT IS HET PROJECT NH-LOKAAL?


Vanuit NH Nieuws zetten we gemeenschappelijke nieuwsredacties op met lokale - en streekomroepen. We zetten niet alleen mankracht in, we faciliteren de omroepen desgewenst ook onder andere met technische ondersteuning, een nieuwsapp en opleidingen. De lokale omroep voorziet de gemeenschappelijke nieuwsredactie van lokale content, talenten en netwerk. Wij nemen de lokale omroep niet over, een editie is een partnerschap.
 

Project NH-Lokaal staat voor:
Onafhankelijke lokale journalistiek op hoog niveau
Verduurzaming door samen redacties te voeren
Gebruik maken van de faciliteiten van NH Nieuws
Talentontwikkeling
Waakhondfunctie t.o.v. de lokale politiek
Betere besteding van publiek geld

 
 • “We vullen elkaar mooi aan. De lokale kennis van Streekstad Centraal en de journalistieke ‘maakkracht’ van NH Nieuws zorgen ervoor dat we samen naar een hoger niveau kunnen.”
   
  Directeur en eindredacteur Richard van der Veen, Streekstad Centraal
 • “Door de krachten te bundelen kunnen we nog sterker aanwezig zijn in Haarlem, Heemstede en Bloemendaal. Een belangrijke stap ook voor de inwoners van onze regio; zij verdienen een nieuwsredactie die altijd bovenop het nieuws zit, kritische vragen stelt aan de politiek en er altijd is als er iets speelt.”

  Wessel van Opstal, Hoofdredacteur Haarlem105
 • “De luisteraars, lezers en kijkers moeten in West-Friesland kunnen blijven rekenen op betrouwbaar lokaal en regionaal nieuws en interessante verhalen. Door de samenwerking met NH Nieuws kan WEEFF die vereiste journalistieke kwaliteit leveren.”
   
  Hendrik Boland, streekomroep WEEFF
 • “Meer dan ooit kan de samenwerking bijdragen aan goede en objectieve lokale nieuwsvoorzieningen.”
   
  Voorzitter Pieter Eshuis van streekomroep NH Gooi

HET PROJECT NH-LOKAAL IN HET KORT


Download hier informatie en bekijk wat het project NH-Lokaal in het kort voor jou kan betekenen .


  Ben jij ook geïnteresseerd om samen te werken met NH Nieuws?   Ja, met het verzenden van de bovenstaande gegevens en eventuele bijlagen, stem ik in met de Algemene Voorwaarden van Stichting RTV Noord-Holland (NH Media).