AT5 informeert over de belangrijkste thema’s die spelen in de stad. Met onze partners uit de metropoolregio Amsterdam verdiepen wij in onze journalistieke reportages actuele thema’s zoals energietransitie, bereikbaarheid, toerisme, bouwen, wonen, economie, ondernemen en werkgelegenheid.

Wij vertellen verhalen over Amsterdam en Amsterdammers. AT5 heeft veel meer te vertellen dan het dagelijkse nieuws en de actualiteit. Samen met onze partners vertellen we de verhalen over onderwerpen die nog niet zo bekend zijn bij een groot publiek. We benaderen die onderwerpen journalistiek en zorgen dat ook deze andere verhalen in een betrouwbare omgeving staan. Wil jij met jouw product of dienst ook een groot publiek bereiken? Met onze content weten wij iedere doelgroep te raken. Of dat nu een festival is of een zakelijke omgeving, we zijn er bij. Als mediapartner, (mede)organisator of gewoon omdat we het leuk vinden. Kijk hieronder voor een aantal succesvolle samenwerkingen.

AT5 partner Metropoolregio Amsterdam en Gemeente AmsterdamEen stad als Amsterdam is continu in ontwikkeling. Vrijwel non stop wordt er gebouwd, ingericht of heringericht. Maar met welk doel?
In Bouw Woon Leef geven we een blauwdruk van de stad en laten we de kijker op inspirerende wijze de evolutie van Amsterdam op het gebied van bouwen, wonen en leven zien. We werken o.a. samen met Metropoolregio Amsterdam en Gemeente Amsterdam. Spin-off van Bouw Woon Leef is de registratie van de verbouwing van het voormalig Paleis van Justitie aan de Prinsengracht tot luxe hotel en de start van de BWL Academy met HvA.

Sint Nieuws i.s.m.
Sint in AmsterdamIn samenwerking met Sint in Amsterdam zijn 16 afleveringen van het Sint Nieuws tot stand gekomen.
Iedere dag tot pakjesavond lieten jonge Sint Nieuws verslaggevers vanuit de stad zien wat Sint en de Pieten uitspookten in de stad. Zo gingen ze een keer mee met de klimpieten, werden de lekkerste pepernoten gebakken, gaf een meester een lesje rijmen en werd het paard van Sint gesignaleerd bij de Hollandsche Manege. In de reeks werd ook dagelijks aandacht gevraagd voor de voedselbank.

AT5 mediapartner Gemeente AmsterdamIn opdracht van Gemeente Amsterdam maken we het informerende programma Het Verkeer.
In dit beknopte programma zien Amsterdammers waar ze in de stad met werkzaamheden te maken kunnen krijgen. Naast de bekende programma's Amsterdam Informeert en Het Verkeer van onze partner Gemeente Amsterdam, startten we in 2019 met het verstrekken van informatie over luchtkwaliteit. Wat doet de Gemeente en hoe kunnen Amsterdammers zélf een steentje bijdragen aan schonere lucht in Amsterdam

AT5 mediapartner
NiNseeDe hele maand juni stond bij AT5 in het teken van de herdenking van het trans-Atlantisch slavernijverleden en de viering van de bevrijding daarvan.
Keti Koti werd vanwege de corona-maatregelen in 2020 op een aangepaste manier georganiseerd. Om niets te hoeven missen maakten we heel de maand sfeerimpressies, namen we interviews af en deden we via al onze kanalen verslag van alle activiteiten rondom Keti Koti. We produceerden ook een 4-delige serie die te zien was op AT5, AT5.nl en op onze sociale kanalen.

Samenwerking met
diverse organisatiesWat kunnen historische kennis en archeologische vondsten ons vertellen over het leven van de bewoners van Vlooienburg in de 17e en 18e eeuw?
In samenwerking met Universiteit van Amsterdam, Monumenten en Archeologie Gemeente Amsterdam en Joods Historisch Museum werd de documentaire 'Vlooienburg, de geschiedenis van een Joodse wijk' geproduceerd. Deze documentaire is een verzameling puzzelstukjes over de geschiedenis van de eerste Joodse wijk van Amsterdam. Door nieuw archeologische onderzoek te koppelen aan historische kennis krijgen we een uniek beeld van de eerste Joodse bewoners van Vlooienburg.

AT5 in samenwerking met
Pact voor AmsterdamIn samenwerking met het Pact voor Amsterdam en Gemeente Amsterdam heeft AT5 de Omarmprijs 2020 georganiseerd.
Met een live-event werden de mooiste initiatieven voor Amsterdammers met een krappe beurs in het zonnetje gezet. Hier ging een 8-delige serie aan vooraf waarbij de stad via AT5, AT5.nl, app en de sociale kanalen kennis maakte met verschillende initiatieven.

Samenwerking AT5, NH Media en
UitmarktSamenwerking AT5, NH Radio en Uitmarkt: de start van het culturele seizoen 2019
Op de Uitmarkt waren we prominent aanwezig met onze radiopartner NH Radio. In onze live studio kwamen verschillende BN'ers langs zoals Matroesjka, Ruben Hein, De Kunstmeisjes, Roue Verveer, Boys won't be boys en nog veel meer. We maakten het hele weekend sfeerimpressies, namen interviews af en we deden via al onze kanalen (online, radio en tv) verslag van alle activiteiten rondom de Uitmarkt.

AT5 samen met AVROTROS
mediapartner Pride AmsterdamAT5 en AVROTROS verzorgden samen de beeldregistratie van de Canal Parade 2018.
De jaarlijkse grande finale van Pride Amsterdam, de Canal Parade, trok honderdduizenden bezoekers. Wij verzorgden de registratie live vanuit onze eigen AT5-boot. Deze editie nodigden wij Amsterdammers uit de LGBT-community om met ons mee te varen. Het rode hart op de boot symboliseert onze liefde voor de stad en haar diverse bewoners.