Vacature: Redacteur
Social Media


Bij NH Nieuws geloven we dat ieder kanaal een eigen dynamiek en publiek heeft. Team Social creëert daarom zelf content of herverpakt verhalen van verslaggevers en redacteuren voor Facebook, YouTube, Instagram en TikTok. Daarnaast geloven we in de kracht van lokaal en regionaal nieuws. Om relevant te zijn voor onze doelgroep, brengen de regioredacties nieuws via tien regioplatformen op de website en app. Naast de algemene social kanalen, ontwikkelen we daarom regionale socialplatformen. Wij zijn op zoek naar een;
Redacteur Social Media
(36 uur)
Hoe ziet je dag er uit?
Als socialmediaspecialist werk je op de online redactie van NH Nieuws waar je iedere dag journalistieke verhalen maakt voor inwoners van Noord-Holland.

‘s Morgens zoek je de beste verhalen uit voor onze socialmediakanalen. Je checkt tips en beantwoordt vragen van ons publiek. Je overlegt met andere redacties over het nieuws, de keuzes en mogelijke samenwerking. Vervolgens verwerk je deze verhalen tot sterke socialcontent.

Op een werkdag ben je constant aan het schakelen tussen collega’s, verhalen en platformen. In een ruk door overleg je met een verslaggever over haar items, maak je een Instapost en regisseer je een livestream op YouTube en Facebook bij breaking news. Je neemt collega’s mee in de afwegingen die je maakt, waardoor redacties weten wat er van ze verwacht wordt. Tegelijkertijd geef je ze ook de tools en kennis mee om zelf ook input te leveren.
Wat ga je doen?
 • Je wordt social mediaspecialist op onze online redactie
 • Je bedenkt en creëert content voor socials
 • Je (her)monteert socialvideo’s van verslaggevers
 • Je onderhoudt en modereert onze communities en gaat in gesprek met ons publiek
 • Je coacht redactie en verslaggevers in het maken van content voor de socials
 • Je analyseert de resultaten en denkt mee over de strategie
Wie zoeken wij?
 • Je hebt een journalistiek geweten en een passie voor sociale media
 • Je bent assertief: nog voor een verhaal gemaakt wordt, spar jij met een verslaggever over de invalshoek op social
 • Je bent goed met video, beeld én tekst, Je hebt ervaring met Adobe Premiere en Photoshop
 • Je bent geduldig en kan collega’s meenemen en begeleiden in de wondere wereld van social media
 • Je schakelt moeiteloos tussen de montage van een video, een Facebookpost met breaking nieuws en collega aan je bureau met een leuk idee
Wat bieden wij?
Een salaris dat volgens de omroep CAO ingedeeld is in salarisschaal G, 8% vakantiegeld en 6% eindejaarsuitkering. Je wordt ingeschaald op basis van ervaring, opleiding en leeftijd.
Interesse?
Is deze functie jou op het lijf geschreven? Stuur dan een motivatiebrief met cv uiterlijk vóór 25 oktober naar [email protected]. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Stef Cornelissen, 088 850 50 50.
Deel deze vacature

Solliciteer op de functie

   Ja, met het verzenden van de bovenstaande gegevens en eventuele bijlagen, stem ik in met deAlgemene Voorwaarden van Stichting RTV Noord-Holland (NH Media) en/of Amstel Televisie Vijf BV (AT5).

  Voeg hier je cv toe (Word of PDF)