Vacature:
Verslaggever IJmond

NH Nieuws is de belangrijkste nieuwsbron van en voor Noord-Holland. We zijn een innovatief mediabedrijf met gedreven professionals die hoogwaardige journalistieke content leveren voor app, website, social media, radio en tv. De nieuwsredactie richt zich op de lokale samenleving waar mogelijk in samenwerking met lokale partners. Onze verslaggevers werken daarom vanuit de regio. Voor een van onze regio’s zijn we op zoek naar een:
Verslaggever IJmond
36 uur per week


Wat ga je doen?
Je komt uit de regio en hebt een neus voor regionaal nieuws. Je bent het liefst buiten, in je gebied omgeving IJmond, op zoek naar mooie verhalen die over mensen gaan en gaat daarvoor recht op je doel af. Je bent een echte nieuwsjager die zich in onderwerpen vastbijt. Je bent een ervaren camjo en crossmediale verslaggever. Je ontmoet elke dag nieuwe mensen en breidt je netwerk uit. Zo krijg je steeds meer eigen verhalen. Jouw verhalen sprankelen, raken en zijn origineel. Ze verrassen in beeld en in tekst en je zoekt verdieping waar het nodig is.
De IJmond-redactie bestaat uit nog drie andere journalisten. Je werkt in principe zelfstandig, maar ook in teamverband. Je netwerk bestaat onder meer uit collega’s van lokale omroepen en vooral de mensen op straat. Je moet het niet hebben van wethouders en communicatieadviseurs. Je houdt een gezonde afstand richting het gezag, omdat het jouw taak is het systeem te controleren en te toetsen.
Wie zoeken wij?
 • Je komt uit IJmond, bent daar geworteld en kent het gebied
 • Je hebt ruime journalistieke ervaring en hebt ervaring als redacteur/(camjo-)verslaggever
 • Je beschikt over een uitgebreid netwerk
 • Je hebt ervaring in en kennis van online
 • Je bent creatief, origineel en vindingrijk, je denkt in oplossingen en hebt goede communicatieve vaardigheden
 • Je bent proactief, origineel en resultaatgericht. Je kunt zelfstandig werken
 • Je bent in staat om gebruik te maken van verschillende informatiebronnen. Je kunt informatie analyseren en je trekt de juiste conclusies

Wat bieden wij?
Wij bieden je een afwisselende en uitdagende functie in een creatieve en professionele omgeving en een salaris dat volgens de omroep cao, 8% vakantiegeld en 6% eindejaarsuitkering. Je wordt ingeschaald op basis van ervaring, opleiding en leeftijd.
Solliciteren?
Interesse? Stuur dan jouw motivatiebrief met cv voor 1 februari naar [email protected] Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jelle Dijkstra, samensteller IJmond, telefoonnummer: 088 850 50 50.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Deel deze vacature


Solliciteer op de functie

   Ja, met het verzenden van de bovenstaande gegevens en eventuele bijlagen, stem ik in met deAlgemene Voorwaarden van Stichting RTV Noord-Holland (NH Media) en/of Amstel Televisie Vijf BV (AT5).

  Voeg hier je cv toe (Word of PDF)