Redacteur/Verslaggever


NH Nieuws wil verankerd zijn in de lokale samenleving omdat nieuws om mensen draait. We hebben niet alleen oog voor de grote zaken, maar ook de kleine. We zien niet alleen de problemen, maar ook de oplossingen. We kijken over figuurlijke en letterlijke grenzen heen en willen inspireren met relevante en oorspronkelijke verhalen. NH Nieuws op zoek naar een gedreven:
Redacteur/Verslaggever Amsterdam
36 uur per week


Als redacteur / verslaggever Amsterdam kun je een verhaal van kop tot staart bedenken, opzetten en publiceren op onze diverse kanalen. Je bent creatief en kritisch naar autoriteiten. Een bevlogen verhalenverteller zonder kantoormentaliteit. Nieuws en ontwikkelingen vertaal je probleemloos naar de menselijke maat. Je bent uitstekend in staat om te werken met (bewegend) beeld en tekst. Ook het bedenken en toepassen van nieuwe journalistieke toepassingen, zoals infographics of explainers, behoort tot je expertisegebied.
Voor jou is duidelijk dat Amsterdam een unieke positie inneemt in het Nederlandse medialandschap, maar dat veel verhalen niet stoppen bij de stadsgrens. Daarom ben je goed in staat om - al dan niet samen met een collega - een verhaal een regionale draai te geven, of om regionaal of landelijk nieuws voor Amsterdam relevant te maken.
Behalve pro-actief ben je ook in staat om goed samen te werken. Je draagt relevante follow-ups aan bij actualiteiten en slaagt er regelmatig in om een suggestie te doen voor een achtergrond- of onderzoeksverhaal.
Als redacteur / verslaggever Amsterdam verwachten we dat je je dagelijks met Amsterdams nieuws of Amsterdamse verhalen bezighoudt. Woonachtig zijn in Amsterdam of ruime ervaring hebben met Amsterdams nieuws is voor ons dan ook een voorwaarde. Ook beschik je over een relevant netwerk in de stad.
De redacteur/verslaggever die wij zoeken:
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante journalistieke ervaring met de regio Amsterdam
 • Je kent de nieuwsvisie van NH en draagt deze uit
 • Je bent woonachtig en geworteld in Amsterdam
 • Je bent creatief, origineel en vindingrijk, je denkt in oplossingen en hebt goede communicatieve vaardigheden

 • Je bent proactief, origineel en resultaatgericht. Je kunt zelfstandig werken
 • Je bent in staat om gebruik te maken van verschillende informatiebronnen
 • Je kunt informatie analyseren en je trekt de juiste conclusies
 • Je hebt kennis van en visie op (online) journalistiek
Wat wij bieden
Wij bieden je een afwisselende en uitdagende functie in een creatieve en professionele omgeving en een salaris dat volgens de omroep cao ingedeeld is in salarisklasse G, 8% vakantiegeld en 6% eindejaarsuitkering. Je wordt ingeschaald op basis van ervaring, opleiding en leeftijd. De standplaats is Amsterdam.
Solliciteren
Interesse? Stuur dan jouw motivatiebrief met cv voor 15 juni naar [email protected]. Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Anne Deimand (Samensteller) via telefoonnummer 088-8505050.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Deel deze vacature

Solliciteer op de functie

   Ja, met het verzenden van de bovenstaande gegevens en eventuele bijlagen, stem ik in met deAlgemene Voorwaarden van Stichting RTV Noord-Holland (NH Media) en/of Amstel Televisie Vijf BV (AT5).

  Voeg hier je cv toe (Word of PDF)