Redacteur/Verslaggever
Metropoolregio
(36 uur)

NH Nieuws, AT5 en Omroep Flevoland gaan gezamenlijk het nieuws over de grootstedelijke ontwikkelingen binnen de Metropoolregio Amsterdam (MRA) verslaan. Dat nieuws overstijgt de grens van de stad en de provincies, vandaar dit samenwerkingsverband. De metropoolredactie maakt gebruik van de content die de deelnemende omroepen al hebben en maakt daarnaast eigen verhalen. We zien daarbij niet alleen de problemen, maar ook de oplossingen. We kijken over figuurlijke en letterlijke grenzen heen en willen inspireren met relevante en oorspronkelijke verhalen.

Voor de metropoolredactie van NH Nieuws, AT5 en Omroep Flevoland zijn we op zoek naar een gedreven


Redacteur/Verslaggever
(36 uur 
per week)


Wat ga je doen?


Als redacteur/verslaggever Metropool verzamel je de content van de verschillende omroepen en bewerkt die als dat nodig is. Daarnaast kom je met eigen verhalen over de impact van de grootstedelijke ontwikkelingen. Je kunt een onderwerp van kop tot staart bedenken, opzetten en publiceren op onze diverse kanalen. Je bent creatief en kritisch naar autoriteiten. Een bevlogen verhalenverteller zonder kantoormentaliteit. Nieuws en ontwikkelingen vertaal je probleemloos naar de menselijke maat.

Je bent uitstekend in staat om te werken met tekst en (bewegend) beeld. Ook het bedenken en toepassen van nieuwe journalistieke toepassingen, zoals infographics of explainers, behoort tot je expertisegebied.

Voor jou is duidelijk dat de ontwikkelingen binnen de Metropoolregio Amsterdam grote gevolgen hebben voor de inwoners van het gebied. Je bent goed in staat om - al dan niet samen met een collega - die grootstedelijke ontwikkelingen te vertalen naar verhalen die relevant zijn voor ons publiek.

Behalve proactief ben je ook in staat om goed samen te werken. Je draagt relevante follow-ups aan bij actualiteiten en slaagt er regelmatig in om een suggestie te doen voor een achtergrond- of onderzoek verhaal. 

Als redacteur/verslaggever Metropool verwachten we dat je goed op de hoogte bent van de ontwikkelingen binnen dit gebied en dat je hier beschikt over een relevant netwerk.


Wie zoeken wij?


 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante journalistieke ervaring en interesse in de Metropoolregio Amsterdam
 • Je bent woonachtig en geworteld in het MRA-gebied
 • Je bent creatief, origineel en vindingrijk, je denkt in oplossingen en hebt goede communicatieve vaardigheden
 • Je kunt zelfstandig werken
 • Je kunt complexe informatie analyseren en vertalen naar verhalen die voor het groter publiek interessant en relevant zijn
 • Je hebt kennis van en visie op (data)journalistiek
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B

Wat bieden wij?
Wij bieden je een afwisselende en uitdagende functie in een creatieve en professionele omgeving en een salaris dat volgens de omroep-cao ingedeeld is in salarisklasse G, 8% vakantiegeld en 6% eindejaarsuitkering. Je wordt ingeschaald op basis van ervaring, opleiding en leeftijd en treedt in dienst bij NH Media in eerste instantie op een jaarcontract.


Interesse?
Stuur dan jouw motivatiebrief met cv voor 23 september a.s. naar [email protected] .Voor meer informatie kun je contact opnemen met Harmen van der Ploeg, eindredacteur, telefoonnummer: 088 850 50 50.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Deel deze vacature


Solliciteer op deze opdracht


   Ja, met het verzenden van de bovenstaande gegevens en eventuele bijlagen, stem ik in met deAlgemene Voorwaarden van Stichting RTV Noord-Holland (NH Media) en/of Amstel Televisie Vijf BV (AT5).

  Voeg hier je cv toe, maximaal 3MB (Word of PDF)

  Voeg hier eventueel je demo toe, maximaal 20MB (mp3 of wav)