Vacature:
Redacteur Sociale Media

Ben je creatief, heb je een hart voor journalistiek en voor Amsterdam, en zoek je voortdurend naar de spannendste vertelvormen op sociale media? Dan willen we graag met je in gesprek.

Wij zijn AT5. Voor alle Amsterdammers maken we al 30 jaar onafhankelijk nieuws en informatie over de stad. Met video, tekst en audio van hoge kwaliteit bereiken we dagelijks honderdduizenden inwoners. Met verhalen die wijzer maken, prikkelen, verbinden en tot denken aanzetten. We zijn nieuwsgierig, kritisch, toegankelijk en onbevooroordeeld, met een herkenbaar vleugje Amsterdamse lef en humor.

Op de redactie sociale media hebben we plek voor een redacteur (32 uur)
Wat we vragen.

• Je bepaalt dagelijks hoe we onze verhalen het beste kunnen verspreiden via onze sociale media; inhoud, vorm, toon en stijl bepaal je samen met de redacties - en toch;
• durf je collega’s te verrassen met originele invalshoeken, een prikkelende aanpak en eigen ideeën.
• Je hebt al enkele jaren ervaring met het (technisch) maken van verhalen op alle denkbare sociale platforms, je kunt een video terugbrengen tot een prikkelende essentie of een spannende tekst met een twist maken;
• Die ervaring heb je opgedaan op een redactie of bij een creatief bureau. Je voelt je Amsterdammer (en anders helpen we je daarbij).
• Je kunt werken met de meeste analysetools en Adobe-functionaliteiten;
• En schrikt niet als we je vragen soms ’s avonds of in het weekeinde te werken.


Wat we bieden.

• Een afwisselende baan, een leuke werkplek (vanaf eind 2022 ook nog in het centrum van Amsterdam) en ruimte om je eigen creativiteit los te laten op de leukste stad denkbaar;
• Een marktconform salaris en andere goede arbeidsvoorwaarden;
• Ruimte om je verder te ontwikkelen als mediamaker.


Enthousiast?

Je reactie met je werkervaring en opleiding kunnen naar Cenk Karakaya: [email protected]. Ook vragen over de baan zijn daar welkom.

Bij AT5 werken ongeveer 37 mensen. In Amsterdam wonen ruim 850.000 mensen met 180 verschillende nationaliteiten. Het liefst zien we zo veel mogelijk nationaliteiten op onze redactie. Amsterdammers (v/m/x) met een diverse afkomst worden nadrukkelijk uitgenodigd te reageren.

Deel deze vacature


Solliciteer op de functie


     Ja, met het verzenden van de bovenstaande gegevens en eventuele bijlagen, stem ik in met deAlgemene Voorwaarden van Stichting RTV Noord-Holland (NH Media) en/of Amstel Televisie Vijf BV (AT5).

    Voeg hier je cv toe (Word of PDF)