Vacature:
Redacteur IJmond

Heb jij als journalist een passie voor het schrijven van artikelen? Heb je een neus voor goede en relevante verhalen en krijg je deze bijvoorbeeld aangeleverd vanuit je netwerk, of doordat je het hoort en ruikt op straat? Houd jij van mensen, van diverse ontwikkelingen en weet je deze te vertalen naar de menselijke maat? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Redacteur IJmond
36 uur per week

Emma en Thomas aan de slag in de IJmond.


De regio IJmond bestaat uit de gemeenten Beverwijk, Velsen, Heemskerk en Uitgeest. Een gebied onder de rook van Amsterdam, vol tegenstellingen: strand en duinen, maar ook havens en zware industrie. Dorpen als Uitgeest en Wijk aan Zee, naast de grootstedelijke sfeer van Beverwijk en IJmuiden. De IJmond-redactie bestaat uit nog drie andere journalisten. Je werkt in principe zelfstandig, maar ook in teamverband. Zo ben je communicatief vaardig en stem je onderwerpen af met jouw collega’s en coördinator. Het team maakt verhalen over en voor de regio IJmond en werkt online first.


Jouw verantwoordelijkheden
In dit gebied vind jij je weg als journalist. Als redacteur gedij jij je goed in vrijheid en trek je je indien nodig niets aan van kantooruren. Je weet ons publiek voortdurend te verrassen met originele invalshoeken. Het werken in de IJmond zie je als een uitdaging. Je bent in staat het gebied in rap tempo te leren kennen en te doorgronden. Je bent verantwoordelijk voor het schrijven van pakkende artikelen voor de site en voor het vergroten van ons publiek via social media. Je schroomt er niet voor om op pad te gaan. Je beheerst diverse vertelvormen en bedenkt bovenal creatieve invalshoeken.


Wie zijn wij?
NH Media is hét mediabedrijf van Noord-Holland. Wij zijn een innovatief mediabedrijf met gedreven professionals, verhalenvertellers die hoogwaardige journalistieke content leveren voor app, website, social media, radio en tv. Binnen onze cross mediale nieuwsorganisatie hebben we de centrale redactie en diversie teams in de regio. De standplaats is Hilversum, waar een fijne werksfeer hangt onder de collega’s en waar bijvoorbeeld gezamenlijk wordt geluncht in het M-gebouw.


Wie zoeken wij? 

 • Je hebt aantoonbare werkervaring met (online) journalistiek en social media;
 • Je bent in staat om gebruik te maken van verschillende informatiebronnen. Daarbij kun jij informatie analyseren en trek je de juiste conclusies;
 • Je hebt geen kantoormentaliteit, je houdt van autonomie en werkt graag zelfstandig;
 • Je schrijft foutloos Nederlands;
 • Je bent creatief, origineel en vindingrijk, je denkt in oplossingen en hebt goede communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij?

 • Wij bieden je een afwisselende en uitdagende functie in een creatieve en professionele omgeving. Er staat een klein team met gedreven en gezellige collega’s (verslaggevers, redacteur en een coördinator) achter je;
 • Een salaris dat volgens de omroep cao is ingedeeld in schaal G, 8% vakantiegeld en 6% eindejaarsuitkering. Beloning is op basis van (werk)ervaring, opleiding en leeftijd;
 • Laptop en een Iphone van NH;
 • We hebben een ruim aanbod aan opleidingen en cursussen om je professioneel en persoonlijk verder te ontwikkelen;
 • Budget ter waarde van €500,- voor het inrichten van een thuiswerkplek.

Geïnteresseerd of ken je iemand die mogelijk geïnteresseerd is?
Zie jij het als een uitdaging om ons redactieteam te versterken? Reageer dan direct! Wij vinden diversiteit belangrijk en nodigen daarom iedereen die zich aangesproken voelt van harte uit om te reageren. Mail jouw CV met motivatiebrief naar [email protected]. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jacky de Vries, Chef Nieuws, telefoonnummer: 06 11 70 89 63. 


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature


Solliciteer op de functie

   Ja, met het verzenden van de bovenstaande gegevens en eventuele bijlagen, stem ik in met deAlgemene Voorwaarden van Stichting RTV Noord-Holland (NH Media) en/of Publieke Omroep Amsterdam (POA).

  Voeg hier je cv toe (Word of PDF)