Vacature:
Journalist IJmond

NH is een mediabedrijf met gedreven professionals. Verhalenvertellers die hoogwaardige journalistieke content leveren voor app, website, social media, radio en tv. Voor één van onze regio’s zijn we op zoek naar een:


Journalist IJmond
36 uur per week

Emma en Thomas aan de slag in de IJmond.


Je hebt een neus voor goede verhalen. Je krijgt ze aangeleverd vanuit je netwerk, je hoort en ruikt ze op straat. Je houdt van mensen en grote en kleine ontwikkelingen weet je te vertalen naar de menselijke maat. Je gedijt goed in vrijheid, trekt je niets aan van kantooruren en deelt je eigen tijd in. Je weet je publiek voortdurend te verrassen met originele invalshoeken. Het werken in de IJmond zie je als een uitdaging. Je bent in staat het gebied in rap tempo te leren kennen en te doorgronden. Je hebt oog voor de schoonheid, maar ook voor de ruwe kanten en de bijzondere tegenstellingen. Je ziet wat mis gaat, maar ook wat er goed gaat. De mensen een stem geven, dat is jouw missie.


Verder werk je crossmediaal en daardoor plug je je verhalen op alle kanalen. Je bent in staat om goede artikelen te schrijven voor de site. Als je verhaal beeld nodig heeft, draai je ook daar je hand niet voor om. In een kruisgesprek met een presentator vertel jij jouw verhaal op radio. Herken jij je in bovenstaande, lees dan snel verder.


Wie zijn wij?

De IJmond-redactie bestaat uit nog drie andere journalisten. Je werkt in principe zelfstandig, maar ook in teamverband. Je bent communicatief en stemt je onderwerpen af met je collega’s, feedback doet je groeien. Je netwerk bestaat onder meer uit collega’s van lokale omroepen en vooral de mensen op straat. Je moet het niet hebben van persberichten, er is meer dan wethouders en communicatieadviseurs. Je houdt een gezonde afstand richting het gezag, omdat het jouw taak is het systeem te controleren en te toetsen.


Wat breng je mee?

 • Je hebt geen kantoormentaliteit, je houdt van autonomie en werkt graag zelfstandig.
 • Je hebt meer dan drie jaar journalistieke ervaring.
 • Je bent in staat om gebruik te maken van verschillende informatiebronnen.
 • Je kunt informatie analyseren en je trekt de juiste conclusies.
 • Je hebt ervaring met online journalistiek en social media.
 • Je bent creatief, origineel en vindingrijk, je denkt in oplossingen en hebt goede communicatieve vaardigheden.
 • Ervaring als videomaker (camjo of mojo) en met radio is een pré.


Wat bieden wij?

Wij bieden je een afwisselende en uitdagende functie in een creatieve en professionele omgeving Een salaris dat volgens de omroep cao is ingedeeld in schaal G, 8% vakantiegeld en 6% eindejaarsuitkering. Je wordt ingeschaald op basis van ervaring, opleiding en leeftijd. Als verslaggever mag je gebruik maken van een leaseauto, een bedrijfslaptop en een bedrijfsmobiel.


Solliciteren?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en zie je het als een uitdaging om ons redactieteam te versterken? Reageer dan direct. Stuur dan jouw motivatiebrief met cv naar [email protected] Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jacky de Vries, telefoonnummer: 06 11708963.


Diversiteit en inclusie zijn belangrijke waarden in onze organisatie, we staan open voor mensen van elke culturele achtergrond. Iedereen is gelijk, dat is voor ons een vanzelfsprekendheid. Laat je dus door niets weerhouden om te solliciteren.


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Deel deze vacature


Solliciteer op de functie

   Ja, met het verzenden van de bovenstaande gegevens en eventuele bijlagen, stem ik in met deAlgemene Voorwaarden van Stichting RTV Noord-Holland (NH Media) en/of Amstel Televisie Vijf BV (AT5).

  Voeg hier je cv toe (Word of PDF)