Vacature:
Eindredacteur NH Radio

NH is verankerd in de lokale samenleving. Daar waar het nieuws om mensen draait. We kijken verder dan alleen het grote nieuws. We hebben juist oog voor het kleine. We hebben oog voor de bottom up oplossingen in de maatschappij en willen anderen inspireren met deze relevante en oorspronkelijke verhalen. Dat doen we op onze online- en socialkanalen, ons tv-kanaal én onze radiozender. Voor ons radioteam zijn we op zoek naar een bevlogen: 


Eindredacteur NH Radio
36 uur per week

Wat ga je doen?

Als eindredacteur radio stuur je het radioteam aan. Dat bestaat uit redacteuren, presentatoren, nieuwslezers en verslaggevers. Je draagt de nieuwe radiovisie en programmering uit en vertaalt deze naar het team. Je bewaakt de programmering en bespreekt nieuws, achtergronden en informatieve onderwerpen met de radiocollega’s. Je hebt zelf ruime ervaring als radiomaker, ziet de mogelijkheden van dit fantastische medium, initieert acties en implementeert deze zenderbreed. Daarnaast beheer je de online audio platformen op website en app en zorgt voldoende dynamiek en continuïteit met de collega’s op de centrale redactie én in de regio. 


Je denkt mee over de vertaling van de inhoudelijke koers van NH naar een online audiostrategie zoals podcasts. Je geeft op een coachende wijze leiding aan de medewerkers in je team van ca 15 collega’s. Je voert startgesprekken, voortgangsgesprekken en beoordelingsgesprekken. Dankzij de begeleiding ontwikkelen jouw collega’s zich verder tot uitstekende journalistieke (radio-)makers. Je werkt vanuit de centrale redactie in Hilversum, maar zorgt ook voor binding met de regioredacties. 


Je beschikt tenslotte over lokale kennis en hebt een netwerk dat zich voortdurend uitbreidt, zodat je weet wat er in de regio’s speelt.


Wat breng je mee?

 • Je bent een radiokenner;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als (coachend) leidinggevende in een journalistieke omgeving;
 • Je kent de nieuwsvisie van NH en draagt deze uit;
 • Je bent een bevlogen verhalenverteller zonder kantoormentaliteit;
 • Je bent creatief, origineel en vindingrijk, je denkt in oplossingen en hebt goede communicatieve vaardigheden;
 • Je bent proactief en resultaatgericht. Je kunt zelfstandig werken;
 • Je bent in staat om verschillende informatiebronnen te raadplegen, te analyseren en hieruit de juiste conclusies te trekken;
 • Je hebt kennis van en visie op (online) journalistiek en crossmediaal werken.


Wat bieden wij?

Wij bieden je een afwisselende en uitdagende functie in een creatieve en professionele omgeving en een salaris dat volgens de omroep CAO is ingedeeld in schaal H, 8% vakantiegeld en 6% eindejaarsuitkering.  Je wordt beloond op basis van je opgedane werkervaring, opleiding en leeftijd. 


Solliciteren?

Herken je jezelf in bovenstaande, ben je geïnteresseerd in deze functie en zie jij het als een uitdaging om ons radioteam te versterken? Reageer dan direct. Wij vinden diversiteit belangrijk en nodigen daarom iedereen die zich aangesproken voelt van harte uit om te reageren. Mail uiterlijk 1 maart 2023 jouw CV met motivatiebrief naar [email protected] Voor meer informatie kun je contact opnemen met Guido Lavalaye, Hoofd Informatief (telefoonnummer: 088 850 5050)


Deel deze vacature


Solliciteer op de functie

   Ja, met het verzenden van de bovenstaande gegevens en eventuele bijlagen, stem ik in met deAlgemene Voorwaarden van Stichting RTV Noord-Holland (NH Media) en/of Amstel Televisie Vijf BV (AT5).

  Voeg hier je cv toe (Word of PDF)