Vacature:
Data-analist

De regionale omroep is dé dagelijkse nieuws- en informatiebron voor miljoenen web- en appbezoekers. Regionale omroepen brengen actualiteiten met onder meer artikelen, video’s en podcasts. Met een breed palet aan nieuws, achtergronden en cultuur. Dat doen we op eigen platformen én social media kanalen. Wil jij bijdragen aan de maatschappelijke impact die regionale omroepen maken bij het publiek? Met jouw data-inzichten draag je bij aan het verbeteren van onze online content, zodat deze nóg beter aansluit bij de behoeften van onze bezoekers. Een unieke kans om impact te maken met data-analyse binnen je eigen regio!

 

Functieomschrijving

Als data-analist help je mee om onze content beter onder de aandacht te brengen bij ons publiek, aan de hand van inzichten vanuit data. Je ondersteunt hierbij zowel NH als RTV Utrecht met data-analyse. De nadruk ligt daarbij op impact (optimaliseren van content) en bereik (het bereiken van ons publiek via de juiste kanalen).

Jouw inzichten en advies vanuit de data bespreek je met de dataredacteuren, die op basis van jouw input samen met de redacties werken aan het optimaliseren van ons bereik met artikelen en video's op apps, sites en sociale media. Jij zorgt voor de juiste voorbereiding en metingen bij testen. Het resultaat van jouw werk zie je direct, omdat op basis van jouw analyses en voorstellen verbeteringen worden doorgevoerd.

Je werkt landelijk samen met collega data-analisten en dataredacteuren bij andere regionale omroepen. Daarbij kijk je naar hoe we op basis van gezamenlijke inzichten verbeteringen kunt doorvoeren bij alle regionale omroepen. Samen ontwikkel je dataproducten en -diensten die door alle omroepen kunnen worden gebruikt. Zo maak je maatschappelijke impact met data op regionaal én landelijk niveau!

Regionale omroepen maken zich sterk voor veelzijdige nieuws- en informatievoorziening in de regio en leveren hiermee een belangrijke bijdrage aan het functioneren van de samenleving. Binnen de regionale omroepen wordt daarbij steeds meer data gebruikt om goed aan te sluiten op de behoeften van het publiek. Samen met de dataredacteuren en andere data-analisten ben jij hét gezicht hiervan.


Wat bieden wij jou? 

 • Een afwisselende en uitdagende functie binnen een dynamische omgeving;
 • Impact maken met data binnen je eigen regio;
 • Opleidingsmogelijkheden op je vakgebied waardoor je je voortdurend kunt blijven ontwikkelen;
 • Salaris vanaf € 3.118,48 per maand (maximaal € 4.757,41) op basis van 36 uur per week;
 • Je krijgt 8% vakantietoeslag en 6% decemberuitkering;
 • 25 vakantiedagen;
 • Prima pensioenregeling;
 • Een extra werkgeversbijdrage aan de zorgverzekering;
 • Aanstelling van een jaar (met uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd).


Welke kwaliteiten zoeken we in jou?

 • Afgeronde hbo- of wo-opleiding met voldoende aandacht voor data en statistiek;
 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring in data-analyse of webanalyse;
 • Je hebt ervaring in het visualiseren van data en het ontwikkelen van dashboards;
 • Je hebt ervaring met gangbare analysetools zoals MS power BI, Tableau of Adobe Analytics;
 • Je bent communicatief vaardig en vindt het leuk om als sparring partner te fungeren voor collega’s. Daarom beheers je zowel het Nederlands als Engels;
 • Je vindt het leuk om de mogelijkheden van data onder de aandacht te brengen van collega’s die hier minder kennis van en ervaring mee hebben;
 • Je hebt een kritische en proactieve houding.


Over de procedure:

Heb je interesse of ben je benieuwd of het werk als data analist wat voor je is? Solliciteer dan vandaag nog via deze link. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Luc Claassens of mailen naar [email protected]. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld!

Deel deze vacature


Solliciteer op de functie

   Ja, met het verzenden van de bovenstaande gegevens en eventuele bijlagen, stem ik in met deAlgemene Voorwaarden van Stichting RTV Noord-Holland (NH Media) en/of Publieke Omroep Amsterdam (POA).

  Voeg hier je cv toe (Word of PDF)