Vacature: Business Controller


NH Media is hét mediabedrijf van Noord-Holland. Belangrijke en herkenbare pijlers binnen de organisatie zijn NH Nieuws, NH Radio en NH Sport. Wij hebben een gezamenlijke bedrijfsvoering met AT5, samen informeren, inspireren en verbinden wij de stad en de regio. NH Nieuws en AT5 zijn de belangrijkste nieuwsbronnen voor Noord-Holland en Amsterdam. We zijn een innovatief mediabedrijf met 250 gedreven professionals die hoogwaardige content leveren voor app's, websites, social media, radio en tv. Voor NH Media en AT5 zijn we op zoek naar een:
Business Controller (32 - 36 uur)
Profiel
De Business Controller rapporteert aan de manager Finance & Operations en werkt nauw samen met alle budgethouders binnen NH Media en AT5. De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden van de Business Controller zijn:

 • Business control: Het opstellen van (meerjaren) begrotingen, periodieke forecasts en business cases in samenwerking met de verschillende budgethouders binnen NH Media. Specifiek voor de Redactie voorziet de Business Controller de Hoofdredacteur en Coördinator Planning & Productie van financiële inzichten over verloop budgetten, inzet van freelancers, etc
 • Sparring partner voor budgethouders en stakeholders binnen NH Media en AT5. Specifiek voor de Redactie schakelt de business controller met Hoofdredacteur en de Coördinator Planning & Productie
 • Zorgdragen voor het koppelen van operationele workflows aan financial control
 • Initiëren en bijdragen aan verbeter- en efficiency trajecten (processen en afdelingen)
 • Het opzetten en periodiek verzorgen van management informatie
 • NH-Lokaal: zorgt samen met de projectmanager NH-Lokaal voor goede operationele- en financiële inzichten/efficiency
 • Partner Content: zakelijke en juridische aangelegenheden Partner Content
 • Opzetten en toezien op juiste inkoop-, verplichtingen- en contractadministratie
 • Aanvraag en verantwoording subsidies

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een integere controller die zich thuis voelt in een dynamische en creatieve omgeving. Je hebt een afgeronde relevante HBO-opleiding bij voorkeur in een (bedrijfs-)economische richting en minimaal drie tot vijf jaar ervaring in een soortgelijke functie binnen de Media. Als financieel geweten van de organisatie ben je communicatief vaardig en ben je in staat de vertaalslag te maken van de cijfers naar het verhaal achter de cijfers. Je begrijpt onze “business” en geeft zowel gevraagd als ongevraagd gedegen en relevante adviezen. Jouw kennis van de actuele (ook fiscale) wet- en regelgeving is op orde en bij voorkeur ben je bekend met de media wettelijke regelgeving binnen de publieke omroep.

Wat bieden wij?
Wij bieden een afwisselende en uitdagende functie in een professionele, creatieve omgeving met een prettig team van collega’s. Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de omroep CAO, waaronder een eindejaarsuitkering van 6%. De standplaats is Amsterdam. Wij verhuizen eind 2022 naar Hilversum.
Interesse?
Ben je geïnteresseerd in deze functie, mail dan jouw motivatiebrief met CV naar [email protected]. Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Eelco Versteeg via telefoonnummer: 088 850 50 50.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Deel deze vacature

Solliciteer op de functie

   Ja, met het verzenden van de bovenstaande gegevens en eventuele bijlagen, stem ik in met deAlgemene Voorwaarden van Stichting RTV Noord-Holland (NH Media) en/of Amstel Televisie Vijf BV (AT5).

  Voeg hier je cv toe (Word of PDF)