Hoofdredacteur AT5


De Publieke Omroep Amsterdam (POA) moederbedrijf van AT5 en Salto is al meer dan 30 jaar de lokale omroep van Amsterdam. AT5 informeert Amsterdam over de belangrijkste thema’s die spelen in de stad. En brengt betrouwbaar en onafhankelijk nieuws, achtergronden en stadsverhalen. Nieuws dat raakt en verhalen die inspireren en verbinden. Salto faciliteert verhalen makers uit de stad met laagdrempelige maar hoogwaardige techniek en begeleiding. POA heeft 40 fte’s naast een ruim netwerk aan freelancers en diverse opleidingsplekken. POA beheert tevens de uitzendlicenties van FunX Amsterdam en de Concertzender. Daarnaast werken we samen met instellingen en partijen uit de stad om nog meer verhalen, onderzoeken en debatten een podium te geven. Elke dag zijn deze merken voor honderdduizenden online bezoekers en volgers op social media de belangrijkste bron voor Amsterdams nieuws en verhalen. Via onze kanalen (web, app, social media, radio en televisie) bereiken we Amsterdammers in de stad en ver daarbuiten. Om al die mensen zo goed mogelijk te bereiken zijn we op zoek naar een ervaren:
Hoofdredacteur AT5
Positie
Als hoofdredacteur bij AT5 ben je verantwoordelijk voor alle content van AT5 die via de diverse platformen wordt verspreid. Als lid van het MT participeer je actief in de strategievorming van ons mediabedrijf en rapporteer je aan de Algemeen Directeur. Je geeft leiding aan de totale nieuwsredactie, waaronder de afdelingen Nieuws en Digital, en werkt samen met de afdelingen Partnerships, Techniek/Distributie, HR en Finance. Je bent financieel eindverantwoordelijk voor de redactie en productiebegroting. Je bent in staat AT5 in allerlei gremia als boegbeeld te vertegenwoordigen. Je bent verantwoordelijk voor inhoudelijke samenwerkingen met derden binnen de kaders van de Mediawet.
Profiel
Je bent sterk inhoudelijk gedreven en hebt een hoge mate van journalistieke kennis, verkregen door meerjarige ervaring in een leidinggevende positie in een redactionele organisatie en hebt een voorliefde voor de lokale/regionale journalistiek. Vanzelfsprekend heb je een visie op de ontwikkelingen van het kijk-, lees- en mediagedrag van ons publiek en daarmee ook een uitgesproken visie op het online-domein. Je beseft dat de online en social kanalen voor een modern mediabedrijf van groot belang zijn naast lineaire tv en weet deze optimaal in te zetten.
Je weet wat er in de stad leeft en bent daarom diepgeworteld in de Amsterdamse samenleving. Je kent de dynamiek, diversiteit en kracht van de stad en je bent daarin een journalistieke autoriteit met een uitgebreid en divers netwerk. In- en extern ben je een natuurlijk leider en in staat redacties en afdelingen cross mediaal en integraal te laten functioneren en je bent altijd op zoek naar samenwerkingen en weet nieuwe geldstromen aan te boren. Je durft strategische keuzes te maken en kunt het bestaande aanbod en mediabeleid door ontwikkelen en vertalen in relevantie, impact en bereik. Je bent een mentor tevens motivator en weet betrokkenen (in- en extern) op een inspirerende wijze mee te nemen.
Wie ben jij?
 • Journalistiek zwaargewicht
 • Krachtige persoonlijkheid
 • Brengt lef, scherpte en creativiteit
 • Stuurt op output, stelt hoge eisen aan het eigen functioneren en dat van de teams
 • Weet het optimale uit gedreven professionals te halen en begeleidt hun loopbaan
 • Kan deals met partners maken op basis van concepten en inhoudelijke plannen


 • Is communicatief sterk, een verbinder en netwerker
 • Is dynamisch, voortdurend in een verandermodus, trendsetter
 • Streeft goed werkgeverschap en opdrachtgeverschap na
 • Is visionair en hands-on in online en sociale media
 • Is content strateeg
Wat breng je mee?
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie
 • Brede cross mediale achtergrond
 • Strategisch werk en denkniveau
 • Ruime ervaring met personeelsbeleid
 • Kennis van- en ervaring met de Mediawet
 • Gevoel voor branding/marketing
 • Zeer uitgebreid netwerk

Wat wij bieden
Wij bieden een afwisselende en uitdagende fulltime functie van 40 uur per week in een professionele, creatieve omgeving met een prettig team van collega’s. Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de POA CAO. Een mobiele telefoon en laptop zijn onderdeel van de arbeidsvoorwaarden. De standplaats is Amsterdam. Aanstelling geschiedt vooralsnog voor de duur van een jaar, met op termijn uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.
Solliciteren
Interesse? Stuur dan jouw motivatiebrief met cv voor 6 juli a.s. naar [email protected] Wij streven diversiteit en inclusie na. Kandidaten die bijdragen aan dit streven nodigen wij nadrukkelijk uit te solliciteren. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Manon Frenken (Human Resources) 06 10 73 03 04 of Alphons Martens (Directeur Bestuurder) via 020 555 1111
Deel deze vacature

Solliciteer op de functie

   Ja, met het verzenden van de bovenstaande gegevens en eventuele bijlagen, stem ik in met deAlgemene Voorwaarden van Stichting RTV Noord-Holland (NH Media) en/of Amstel Televisie Vijf BV (AT5).

  Voeg hier je cv toe (Word of PDF)