Regioredacteur IJmond


Bij NH Nieuws geloven we in de kracht van lokaal en regionaal nieuws. Om zo relevant mogelijk te zijn, brengen regioredacties het nieuws vanuit de tien regioplatformen op onze website, app, radio en tv. Een van die regioplatformen is IJmond, waarbij we samenwerken met lokale partners. Onze verslaggevers werken ook vanuit die regio. Voor deze redactie zijn wij op zoek naar:
Regioredacteur IJmond
36 uur per week


Wat ga je doen?
De IJmond is een dynamische regio, met veel grote thema’s. Of het nu gaat om de lokale politiek of de toekomst van Tata Steel: goede, lokale journalistiek is van groot belang voor de regio IJmond. Als redacteur IJmond laat je je niet gek maken en heb je overzicht. Je hebt geen kantoormentaliteit en bent gedreven. Je hebt een neus voor nieuws, mooie en relevante verhalen, je schrijfvaardigheid is goed en je voelt je thuis in de online wereld.
Je beschikt over lokale kennis en een netwerk dat zich voortdurend uitbreidt, zodat je het nieuws ‘van de straat’ kan halen. Je bent van nature kritisch tegen wethouders en communicatieadviseurs. Je houdt een gezonde afstand richting het gezag, omdat het jouw taak is het systeem te controleren en te toetsen. Je werkt samen met de verslaggevers en ondersteunt hen waar nodig. Je schrijft zelfstandig nieuwsverhalen voor de website en app en denkt actief mee over de berichtgeving voor de inwoners van de IJmond.
Wie zoeken wij?
  • Je beschikt over aantoonbare journalistieke ervaring
  • Je bent flexibel en zelfredzaam
  • Je bent kritisch richting autoriteiten
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met de regio IJmond
  • Je beschikt over (online) journalistieke vaardigheden
  • Je hebt geen kantoormentaliteit

Wat bieden wij?
Wij bieden je een afwisselende en uitdagende functie in een creatieve en professionele omgeving en een salaris dat volgens de omroep CAO ingedeeld is in salarisklasse G, 8% vakantiegeld en 6% eindejaarsuitkering. Je wordt ingeschaald op basis van ervaring, opleiding en leeftijd. De standplaats is Amsterdam.
Solliciteren?
Interesse? Stuur dan jouw motivatiebrief met cv voor 23 april aanstaande naar [email protected] Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jelle Dijkstra, samensteller IJmond, telefoonnummer: 06 20 69 51 40.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Deel deze vacature

Shares

Solliciteer op de functie

     Ja, met het verzenden van de bovenstaande gegevens en eventuele bijlagen, stem ik in met deAlgemene Voorwaarden van Stichting RTV Noord-Holland (NH Media) en/of Amstel Televisie Vijf BV (AT5).

    Voeg hier je cv toe (Word of PDF)