Regioredacteur West-Friesland


Bij NH Nieuws geloven we in de kracht van lokaal en regionaal nieuws. Om zo relevant mogelijk te zijn, brengen regioredacties het nieuws vanuit de tien regioplatformen op onze website, app, radio en tv. Een van die regioplatformen is West-Friesland, waarbij we samenwerken met lokale partners. Onze verslaggevers werken ook vanuit die regio. Voor deze redactie zijn wij op zoek naar een:
Regioredacteuren West-Friesland
36 uur per week

West-Friesland is een veelzijdige regio waar goede, lokale journalistiek van groot belang is.Als regioredacteur laat jij je niet gek maken en hebt overzicht. Je hebt geen kantoormentaliteit en bent gedreven. Je beschikt over lokale kennis en een netwerk, dat zich voortdurend uitbreidt. Je hebt een neus voor nieuws, mooie en relevante verhalen. Jouw schrijfvaardigheid is goed en je voelt je thuis in de wereld van online en social media.

Je netwerk bestaat uit onder meer collega’s van lokale omroepen en vooral de mensen op straat. Je houdt een gezonde afstand richting het gezag, omdat het jouw taak is het systeem te controleren en te toetsen. Je werkt samen met de verslaggevers en ondersteunt hen waar nodig. Je schrijft zelfstandig nieuwsverhalen voor de website, app en social media. Verder denk je actief mee en discussieert ook mee over onderwerpen die spelen in de regio.
Wie zoeken wij?
 • Je beschikt over aantoonbare journalistieke ervaring en hebt affiniteit met lokale journalistiek
 • Je bent in staat om gebruik te maken van verschillende informatiebronnen. Je kunt informatie analyseren en je trekt de juiste conclusies
 • Je kunt verhalen context bieden, breder trekken en bent creatief in het bedenken van invalshoeken
 • Je bent kritisch richting autoriteiten
 • Je hebt ervaring in en kennis van online en social media
 • Je bent flexibel, zelfredzaam en hebt geen kantoormentaliteit
 • Je hebt affiniteit met de regio West-Friesland

Wat bieden wij?
Wij bieden je een afwisselende en uitdagende functie in een creatief en professioneel team en een salaris dat volgens de omroep CAO ingedeeld is in salarisklasse G, 8% vakantiegeld en 6% eindejaarsuitkering. Je wordt ingeschaald op basis van ervaring, opleiding en leeftijd. De standplaats is Amsterdam maar vanwege corona werk je zoveel mogelijk vanuit thuis.
Interesse?
Interesse? Stuur dan jouw motivatiebrief met cv voor 8 augustus a.s. naar [email protected] Voor meer informatie kun je contact opnemen met Chantal Bos, Regioverslaggever, telefoonnummer: 088-8505050.
Deel deze vacature

Solliciteer op de functie

   Ja, met het verzenden van de bovenstaande gegevens en eventuele bijlagen, stem ik in met deAlgemene Voorwaarden van Stichting RTV Noord-Holland (NH Media) en/of Amstel Televisie Vijf BV (AT5).

  Voeg hier je cv toe (Word of PDF)