online- en social strateeg


De Publieke Omroep Amsterdam (POA) is als zendgemachtigde verantwoordelijk voor het publieke media-aanbod in Amsterdam. Haar bekendste, eigen, merken zijn AT5 en Salto maar FunX Amsterdam en de Concertzender zenden ook uit via de licentie van POA. AT5 informeert Amsterdam over de belangrijkste thema’s die spelen in de stad. Salto faciliteert verhalenmakers uit de stad met laagdrempelige techniek en distributie. We zijn een innovatief mediabedrijf met gedreven professionals die hoogwaardige content leveren voor app, website, sociale media en tv. Dit doen we voor en samen met partners en inwoners van de stad Amsterdam maar met een bereik dat de stadsgrenzen ver overschrijdt. Ter versterking van het distributieteam zijn we per direct op zoek naar een (fulltime) Online en Social Strateeg met een passie voor journalistieke content.
Jouw profiel
Als Online en Social Strateeg ben je volledig thuis in de wereld van online-data, SEO en data-analyse. Je bent bekend met de ins en outs van alle beschikbare analysesets en weet welke tools er in de markt zijn om relevante data op te halen en inzichtelijk te maken. Je kunt data en informatie omzetten in een concrete, relevante content strategie voor de nieuwsredactie, de productie van partnercontent en het distributieteam. Je monitort, analyseert en optimaliseert de digitale distributie en zorgt voor feedback, verbeteringen en nieuwe ideeën. Je communicatie is duidelijk en constructief en je kunt je adviezen onderbouwen met glasheldere rapportages en weet op elke doorvraag een antwoord te vinden.

Met je ruime ervaring in het distribueren van content over alle mogelijke digitale en sociale platformen, weet je de juiste doelgroepen te vinden en die op de gewenste manier te voorzien van voor hun relevante content. Je bent een digitale verhalenverteller met een liefde voor Amsterdam en onafhankelijk, betrouwbaar nieuws.

Jouw ervaring en achtergrond is:


 • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring, liefst in de (nieuws) media
 • Ervaring met Chartbeat, Google Analytics, Iconosquare en andere tools voor analyses op Facebook, Instagram en YouTube
 • Kennis en ervaring in het maken van rapportages, analyses en strategie
 • Vaardigheden in produceren van video, foto en tekstuele content
 • Technisch onderlegd
 • Sparringpartner voor developers en ICT-ers
 • Leergierig, communicatief sterk, ambitieus
 • Woonachtig in (de buurt van) Amsterdam


Wat bieden wij
Wij bieden een afwisselende en uitdagende functie in een professionele, creatieve omgeving met een prettig team van collega’s. Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden zijn marktconform. De standplaats is Amsterdam.
Interesse?
Ben je geïnteresseerd in deze functie, mail dan uiterlijk 19 februari a.s. je motivatiebrief met CV naar [email protected] Wij streven diversiteit en inclusie na. Kandidaten die bijdragen aan dit streven nodigen wij nadrukkelijk uit te solliciteren. Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Alphons Martens (Algemeen Directeur Stichting POA) via 020-555 1111.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Deel deze vacature

Solliciteer op de functie

   Ja, met het verzenden van de bovenstaande gegevens en eventuele bijlagen, stem ik in met deAlgemene Voorwaarden van Stichting RTV Noord-Holland (NH Media) en/of Amstel Televisie Vijf BV (AT5).

  Voeg hier je cv toe (Word of PDF)