Vacature: onderzoeksjournalist


NH Nieuws is het journalistieke nieuwsmerk van Noord-Holland. Onze verslaggevers zijn diepgeworteld in de samenleving. We maken 24/7 relevante en betrouwbare content: geschreven berichten verrijkt met video’s, met nieuwsverhalen over echte mensen. De redactie van NH Nieuws werkt intensief samen met lokale nieuwspartners, samen vormen wij het NH Nieuws-netwerk. We hebben 230.888.359 pageviews op web en app per jaar, 411.338 volgers, 160.000 radio-luisteraars en 691.000 tv-kijkers per week. NH Nieuws werkt nauw samen met nieuwsredacties van lokale omroepen in de regio. Vanuit deze krachtenbundeling zijn we voortdurend op zoek naar verhalen die impact hebben. Maar er is meer. We willen nieuwe tegels lichten en deuren openen. Daarom zijn we op zoek naar een:
Onderzoeksjournalist


We zoeken een ervaren en gedreven onderzoeksjournalist, met een relevant netwerk en een brede maatschappelijke interesse. Die zich als een pitbull vastbijt in moeilijke onderwerpen, die kritisch is en niet opgeeft. Een journalist met liefde voor de regio, een verbinder die net als wij wil samenwerken met lokale omroepen. Om samen de verhalen te ontginnen die verteld moeten worden.
De onderzoeksjournalist die wij zoeken:
 • Je bent een journalist in hart en nieren, je bijt je graag vast in journalistieke vraagstukken
 • Je hebt een neus voor nieuws en zit vol ideeën voor haalbare relevante onderzoeksverhalen die zowel lokaal als regionaal interessant zijn
 • Je bent en blijft op de hoogte van maatschappelijke ontwikkelingen
 • Je kunt lokale en regionale ideeën vertalen naar concrete journalistieke vragen met bijbehorende Planning

 • Je beschikt over een brede kennis van meerdere onderzoeksvormen (van de straat tot WOB) voor alle platformen (online, radio, tv)
 • Je kunt goed samenwerken en bent in staat om je kennis over te dragen aan minder ervaren journalisten. Je bent in staat om de verbinding te maken met lokale redacties
 • Je beschikt over een relevant netwerk, dat blijft groeien
 • Je jaagt aan, houdt overzicht. Coördinatie van werkzaamheden gaat je goed af
 • Je hebt ervaring op het gebied van datajournalistiek
Wat wij bieden
Wij bieden in eerste instantie een contract voor 12 maanden aan in een uitdagende, professionele en creatieve omgeving met een prettig team van collega’s. De standplaats is Amsterdam. Wij verhuizen eind 2022 naar Hilversum.
Solliciteren
Interesse? Stuur dan jouw motivatiebrief met cv voor 16 januari naar [email protected]. Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Jacky de Vries via telefoonnummer 088-8505050.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Deel deze vacature

Solliciteer op de functie

   Ja, met het verzenden van de bovenstaande gegevens en eventuele bijlagen, stem ik in met deAlgemene Voorwaarden van Stichting RTV Noord-Holland (NH Media) en/of Amstel Televisie Vijf BV (AT5).

  Voeg hier je cv toe (Word of PDF)