Leden voor de Mediaraad
&
Voorzitter van de Mediaraad


NH Media is het mediabedrijf van Noord-Holland. We zijn er vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week. Op de app, website, radio en tv. Wij willen informeren, inspireren en verbinden. NH Media is op zoek naar een voorzitter van en leden voor de Mediaraad

Taken van de Mediaraad
De raad stelt, in nauwe samenspraak met de hoofdredacteur, het Mediabeleid vast dat voortvloeit uit de wettelijke taakopdracht. De raad stelt de hoofdlijnen van het programmabeleid vast, toetst de uitvoering daarvan en is sparringpartner voor de hoofdredactie. De raad is representatief voor Noord-Holland, het verzorgingsgebied van NH Media.
Profiel kandidaten Mediaraad
De Mediaraad is op zoek naar nieuwe leden met een grote maatschappelijke betrokkenheid bij de provincie Noord-Holland. Leden van de Mediaraad kunnen een achterban vertegenwoordigen in sectoren zoals kunst en cultuur, sport en recreatie, natuur en milieu, onderwijs en educatie, levensbeschouwing, wonen en gebiedsontwikkeling of het bedrijfsleven. De leden wonen in Noord-Holland, zijn onafhankelijk, hebben een actief maatschappelijk leven, bij voorkeur een groot netwerk en zijn betrokken bij het welzijn van Noord-Holland en de bewoners van de provincie. Kennis van en ervaring met media is geen must, interesse en affiniteit wel.
De voorzitter draagt zorg voor een goede resultaatgerichte samenwerking, taakverdeling en uitvoering binnen de Mediaraad. Voor meer informatie over deze rol kunt u een mail sturen naar [email protected] Gezien de samenstelling van de Mediaraad zijn we op zoek naar drie of vier nieuwe leden met de volgende profielen en/of perspectieven:
  • Kunst en cultuur
  • Onderwijs en educatie
  • Multiculturele en diverse samenleving
  • Voorzitter

De voorzitter van de Mediaraad kan een van de drie perspectieven vertegenwoordigen, maar een sollicitatie voor alleen de rol van voorzitter is ook mogelijk.
Daarnaast is het een pre als een van de nieuwe leden in de kop van Noord-Holland (boven de lijn Alkmaar-Hoorn) of in Amsterdam woont en/of tussen de 25 en 40 jaar oud is.
Samenstelling en werkwijze Mediaraad
De raad kent minimaal negen leden die een achterban of sector vertegenwoordigen. Bij de samenstelling van de raad wordt, naast professionele inbreng, rekening gehouden met leeftijd, man-vrouw verhouding en woon/werkgebied van de leden. Leden zijn ten minste 16 jaar oud. De leden worden benoemd voor een termijn van vier jaar met de mogelijkheid tot éénmalige verlenging. De raad vergadert gedurende het jaar ten minste vijf keer. De leden ontvangen presentiegeld.

Interesse?
Herken je jezelf in een van de profielen van de leden of van de voorzitter en wil je bijdragen aan de multimediale en publieke opdracht van NH? Mail dan je motivatie en cv onder vermelding van Vacature Mediaraad vóór maandag 1 november 2021 naar Liz Wahl (directiesecretaresse) [email protected]. Voor nadere informatie kun je via Liz Wahl desgewenst ook contact opnemen met Lian van de Wiel, huidig en aftredend voorzitter van de Mediaraad.
Deel deze vacature

Solliciteer op de functie

     Ja, met het verzenden van de bovenstaande gegevens en eventuele bijlagen, stem ik in met deAlgemene Voorwaarden van Stichting RTV Noord-Holland (NH Media) en/of Amstel Televisie Vijf BV (AT5).

    Voeg hier je cv toe (Word of PDF)