Gezocht: voorzitter
van de Mediaraad


NH Media is het mediabedrijf van Noord-Holland. We zijn een innovatief mediabedrijf met gedreven professionals die hoogwaardige nieuwsverhalen leveren voor app's, websites, social media, radio en tv. Wij informeren, inspireren en verbinden. Voor onze mediaraad zijn wij op zoek naar een:

voorzitter van de Mediaraad


Taken van de Mediaraad
De mediaraad stelt samen met de hoofdredacteur van NH Media het Mediabeleid vast en toetst de uitvoering daarvan. Dit mediabeleid zorgt dat het media-aanbod van NH Media gevarieerd blijft en NH Media haar wettelijke taakopdracht uitvoert. De raad kent minimaal negen leden die elk een sector vertegenwoordigen. De leden worden benoemd voor een termijn van vier jaar met de mogelijkheid tot éénmalige verlenging. Er wordt gedurende het jaar ten minste vijf keer vergaderd. De leden en voorzitter ontvangen presentiegeld.
Profiel voorzitter Mediaraad
Ben jij maatschappelijk betrokken bij de provincie Noord-Holland? Heb jij ervaring in de sector cultuur, sport, natuur, onderwijs, wonen of heb jij ervaring in het bedrijfsleven? Wil jij samen met de hoofdredacteur het Mediabeleid vaststellen voor het komend jaar? Meld je dan aan als voorzitter van de Mediaraad.
De voorzitter draagt zorg voor een goede resultaatgerichte samenwerking, taakverdeling en uitvoering binnen de Mediaraad. De voorzitter van de Mediaraad kan tevens ook een van de bovengenoemde sectoren vertegenwoordigen, maar een sollicitatie voor alleen de rol van voorzitter is ook mogelijk. Kennis van en ervaring met media is geen must, interesse en affiniteit wel.
De perfecte kandidaat:
  • woont in Noord-Holland
  • heeft een groot netwerk
  • heeft een grote maatschappelijke betrokkenheid bij de provincie Noord-Holland
  • is ten minste 16 jaar oud
  • heeft een andere achtergrond dan media

De raad is representatief voor Noord-Holland, het verzorgingsgebied van NH Media. Bij de samenstelling van de raad wordt naast professionele inbreng, rekening gehouden met leeftijd, man-vrouw verhouding en woon/werkgebied. Wij nodigen iedereen van harte uit om te reageren. Voor meer informatie over deze rol kunt u een mail sturen naar [email protected]

Interesse?
Herken je jezelf in het bovenstaand profiel en wil je bijdragen aan de multimediale en publieke opdracht van NH Media? Mail dan je motivatie en cv onder vermelding van Vacature Mediaraad vóór maandag 1 november 2021 naar Liz Wahl (directiesecretaresse) [email protected]. Voor nadere informatie kun je via Liz Wahl desgewenst ook contact opnemen met Lian van de Wiel, huidig en aftredend voorzitter van de Mediaraad.
Deel deze vacature

Solliciteer op de functie

     Ja, met het verzenden van de bovenstaande gegevens en eventuele bijlagen, stem ik in met deAlgemene Voorwaarden van Stichting RTV Noord-Holland (NH Media) en/of Amstel Televisie Vijf BV (AT5).

    Voeg hier je cv toe (Word of PDF)