Chef Informatief


NH Media is hét mediabedrijf van Noord-Holland. Wij informeren, inspireren en verbinden. Dat doen we op z’n Noord-Hollands: oprecht, trots en betrokken. We zijn een innovatief mediabedrijf met 250 gedreven professionals die hoogwaardige content leveren voor app’s, websites, social media, radio en tv. Belangrijke en herkenbare pijlers binnen de organisatie zijn NH Nieuws, NH Radio en NH Sport.
NH Nieuws is het journalistieke nieuwsmerk van Noord-Holland. Onze verslaggevers zijn diepgeworteld in de samenleving. We maken 24/7 relevante en betrouwbare content: geschreven berichten verrijkt met video’s, met nieuwsverhalen over echte mensen. De redactie van NH Nieuws werkt intensief samen met lokale nieuwspartners, samen vormen wij het NH Nieuws-netwerk. We hebben 230.888.359 pageviews op web en app per jaar, 411.338 volgers, 160.000 radio-luisteraars en 691.000 tv-kijkers per week. We zijn op zoek naar een:
Chef Informatief
36 uur per week


Naast het nieuws zijn er programma’s en onderwerpen die niet perse de actualiteit bepalen maar wel belangrijk zijn voor NH Media. Deze zogenaamde cultuurdragers zijn gezichtsbepalend voor NH Media. Het gaat om informatieve programma’s waar we vanuit onze concessie aandacht voor willen hebben. Voor 2021 hebben we zes leidende thema’s benoemd: Veiligheid, Economie, Natuur, Kunst & Cultuur en Energietransitie.
Als Chef Informatief draag je zorg voor het uitbouwen van boven genoemde thema’s. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de afdeling Informatief waar ook Radio een onderdeel van uitmaakt. Je vertaalt de vastgestelde hoofdredactionele strategie in een adequate werkwijze voor de afdeling Informatief en realiseert/bewaakt deze na vaststelling. Je werkt intensief samen met de Chef Nieuws om te zorgen voor een gesynchroniseerd programma-aanbod. Daarnaast zijn jullie gezamenlijk verantwoordelijk om het dagelijks regioblok op NPO 2 kwalitatief goed te voeden vanuit Noord Holland. Je voert het vastgestelde personeelsbeleid uit (o.m. voeren functioneringsgesprekken, beoordelingsgesprekken en voortgangsgesprekken met de medewerkers, voeren werkoverleg). De Chef informatief werkt samen met de Hoofdredacteur en Chef Nieuws aan een distributieplan dat de impact van onze berichtgeving versterkt en ook het merk NH laat groeien.
De Chef Informatief die wij zoeken:
 • heeft ruime ervaring als programmamaker
 • is een krachtige persoonlijkheid
 • heeft lef en is scherp en creatief
 • heeft ervaring met het ontwikkelen van campagnes / thema’s
 • heeft aantoonbare managementvaardigheden (radio, tv en online)
 • stelt hoge eisen aan het eigen functioneren en dat van de aan te sturen afdeling
 • weet het optimale uit gedreven professionals te halen
 • is dynamisch, voortdurend in een verandermodus, trendsetter


 • heeft kennis van de Mediawet
 • is strategisch en heeft gevoel voor marketing en communicatie
 • is innovatief en weet hoe je bestaande content via social-media een tweede leven kan geven
 • weet als geen ander onze programma’s en programmaring te laten bijdragen aan de impact en groei van NH
 • heeft ervaring met het initiëren en begeleiden van podcasts
 • heeft ervaring met het ontwikkelen van een distributiestrategie
Wat wij bieden
Wij bieden in eerste instantie een contract voor 12 maanden aan in een uitdagende, professionele en creatieve omgeving met een prettig team van collega’s. De standplaats is Amsterdam. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
Solliciteren
Interesse? Stuur dan jouw motivatiebrief met cv uiterlijk 15 juni a.s. naar [email protected]. Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Ib Haarsma (Hoofdredacteur) via telefoonnummer 088-8505050 of via [email protected]
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Deel deze vacature

Solliciteer op de functie

   Ja, met het verzenden van de bovenstaande gegevens en eventuele bijlagen, stem ik in met deAlgemene Voorwaarden van Stichting RTV Noord-Holland (NH Media) en/of Amstel Televisie Vijf BV (AT5).

  Voeg hier je cv toe (Word of PDF)