online- en social strateeg


AT5 informeert Amsterdam over de belangrijkste thema’s die spelen in de stad. We zijn een innovatief mediabedrijf met gedreven professionals die hoogwaardige content leveren voor app, website, sociale media en tv. Dit doen we voor en samen met partners en inwoners van de stad Amsterdam. Via onze kanalen web, app, tv, sociale media en debatten bereiken we Amsterdammers in de stad en ver daarbuiten. AT5 is met SALTO, Funx en Concertzender onderdeel van de Publieke Omroep Amsterdam (POA) en werkt nauw samen met NH Media. Ter versterking van het online distributieteam is AT5 per direct op zoek naar een online- en social strateeg met een passie voor journalistieke content.
Wat ga je bij ons doen?
Als online en social strateeg ben je volledig thuis in de wereld van online data, SEO en data-analyse. Je bent bekend met de ins en outs van al beschikbare analysesets en weet welke tools er in de markt zijn om relevante data op te halen en inzichtelijk te maken. Bovendien kun je deze informatie omzetten in concrete, relevante handvatten voor de redactie. Jouw analyses zorgen ervoor dat er nieuwe content gemaakt wordt, nieuwe ideeën ontstaan en optimaliseren het bereik van onze verhalen. Je levert daarnaast een wezenlijke bijdrage aan het ontwikkelen, monitoren en bijsturen van diverse online platforms. Je denkt cross- en multimediaal en levert een strategische bijdrage aan de lange termijn (distributie) strategie van AT5.
Waar kom je te werken?
AT5 is het bekendste nieuwsmerk van Amsterdam. Maandelijks bereiken we anderhalf tot twee miljoen unieke bezoekers op site en app en onze socialkanalen zijn groot, levendig en groeien hard. Voor de verspreiding van (nieuws)content over al die verschillende platformen is het distributieteam, waar jij onderdeel van gaat worden, van cruciaal belang. Hierin werken verschillende online specialisten samen om onze verhalen zo impactvol mogelijk te maken en bij zoveel mogelijk verschillende mensen onder de aandacht te brengen.

Wie zoeken we?


 • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding
 • Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring, liefst in (nieuws)media
 • Je bent bekend met analyse-software als Chartbeat, Google Analytics, Iconosquare en andere tools
 • Ook de analysets van Facebook, Instagram en YouTube kennen geen geheimen voor je
 • Complexe data omzetten in heldere adviezen voor een nieuwsredactie zie je als een mooie uitdaging
 • Je bent technisch onderlegd, handigheid met foto- en videobewerking is een pre
 • Je bent leergierig, enthousiast en alles behalve verlegen
 • Je houdt van Amsterdam, weet wat er speelt en woont in (de buurt van) Amsterdam

Interesse?
Stuur dan een reactie (motivatie met CV) naar [email protected] of vul het onderstaande formulier in.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Deel deze vacature

Solliciteer op de functie

   Ja, met het verzenden van de bovenstaande gegevens en eventuele bijlagen, stem ik in met deAlgemene Voorwaarden van Stichting RTV Noord-Holland (NH Media) en/of Amstel Televisie Vijf BV (AT5).

  Voeg hier je cv toe (Word of PDF)